HURRA for 25+ år

Godt gået af os: sølvbryllup i dag – og vi fejrer begivenheden næsten lige som at holde hverdag. Blot en båd-hverdag. Vi elsker vores hverdage! Så hudt vi hvisker var vores 1. sølvbryllup i Napstjert og i tosomhed + hund – for bare 17 år siden, altså i 1997 – long long ago – og nu igen 25 gifte år at fejre samtidig med vores ‘store’ bådtur.

Vi skejede lidt ud i dagens anledning. Efter en gedigen sejltur nåede vi nemlig til Hannover-Linden og jagtede en middag i bydelen Limmer, det blev take-away-asiatisk og var tæske lækkert. Indtaget sammen med rødvin fra Toul og Kronbacker Bier om bord på båden – og med en døsig glad-gryntende Felix under spisebordet. SÅDAN, som man siger.

Dagens billedhøst:

Tættere på Hannover

Vi tog lige 75 km i dag, så nu kan vi nå til Hannover i morgen. Der skal provianteres – og måske ‘dinneres’ i byen.

Der var if. kortet langt mellem havnene på dagens strækning, så vi var heldige i ikke at skulle ligge ved kaj i kanalen, men i stedet finde en ny rolig havn med alle faciliteter ved byen Linden. Spiste på klubbens terrasse i 20 graders varme, og nu bliver natten til gengæld med  silende regn, SOM i bedste fald stopper i morgen 🙂

Solskin om bord …

Ny kanal nået: Mittellandkanal – den er kønnere end sit rygte – i hvert fald i solskin

27. sept
Kl 13 kom solen. Fin sejlads hvor flodbådene kom i en lind strøm, men sejlede roligt + vi havde kun 1 slusning. Vi får færre og færre sluser – mangler vel en ca. 12 stk. på resten af rejsen. Münster var en levende lørdagsby, med folk og hunde ad promenade langs kanalen. Spøjs slut-havn: Marina Alte-Fahrt Fuestrup i en stump tidligere kanal, hvor en trækfærge kan rulles manuelt over fra bred til bred – kaldet fra Calais til Dover.

Tågen letter nok

Tja… tempoet er altid afhængig af vejret – SÅ – nu starter lørdagen med indkøbstur i Olfen for Aages vedkommende – ekstra morgentur til Felix med mig og måske kan vi sejle til Münster ud på eftermiddagen …

Vejen mod Olfen

Nu i Dortmund-Ems kanalen og med ‘natlogi’ i klubhavn YC Dortmund-Ems ved Olfen.

Vågnede op i morges efter en nat afbrudt af lydene fra de store flodskibe, der sejlede ind og ud af slusen tæt ved + Felix’s skarpe gøen under hele ‘sejlturen’. Vågnede op til GRÅVEJR – og den slags gråvejr hvor kameraet nok burde bures inde. Men vi tog billeder alligevel, for vi joinede jo en ny kanal og omgivelserne blev grønnere hen ad kanalen.

Lykke var at ende i YC Dortmund-Ems, endnu en slags smørhul, hvor rare klubmedlemmer hjalp os på plads i blæsevejret. Havnen ligger ikke direkte ud til  flodsejladsen og der er  grønne områder omkring til Felix og vores lufteture. Regnen kunne vi ikke stoppe, men håber på godt vejr i weekenden et eller andet sted nordpå!

Fotos fra Iphone – og området ved Olfen:

Bye Rhinen – hello Rhein-Herne-kanal

Vind og emsig trafik på sidste etape af Rhinen – Felix gad ikke rystelserne – kom videre ind på  Rhein-Herne-kanalen og tog de første 2 sluser, hvor sidste sluse Oberhausen var med elevatorpullert – nemt – og godt vi ikke skulle vente på de 3 store flodbåde, der lå klar til nedslusning på modsatte side! Vi lagde os ind i havnen Oberhausen, der stødte op til slusen. Imponerende at se og høre på slusetrafikken – MEN håber natten bliver ‘tavsere’…

At rejse er også at opleve at ‘bo’ tæt på flystationer (i går), toge, motorveje, hovedveje, slusetrafik, fabrikker – you name it.

Paradis for hunde og co.

Fra Køln til Düsseldorf-Lörich – gråvejr vekslende med regn og senere torden. Men so what. Felix fik verdens bedste eftermiddagstur langs Rhinen, hentede kæppe til vands og på land – stedet havde været ramt af storm i pinsen i år, så områdets flotte træer var faldne/knækkede og havde lavet materiel ravage.

Vi besøgte klubhusets restaurant, hvor vi sammen med klubmedlemmerne hyggede os over dagens ‘tunge’ ret: Frikadeller med brasede kartofler og salat.

Köln fortsat

Köln nået i rusk og regn

Medstrøm og 50 km frem i snit – i Køln to dage.

Fotohøst:

Rhinen og regn

Ustadigt vejr – en sluse til morgen på Mosel og nu blandt de store flodbåde på Rhinen med søgang og udsigt til en længere sejlads UDEN sluser. Felix vil betakke sig for søgangen, så han ‘klistrer’ til os, mens vi sejler. Vi kan jo ikke stå meget udenfor pga. vejret.  Felix svanser lige nu  af sted på skrænterne her ved havnen i Oberwinter.