Kom vel igennem tunnellen

Pouilly-en-Auxois. Sidder lige nu i solskinsvejr under overdække ved havne- og turistkontorets wi-fi, men det kniber med stabiliteten. Vi er nu på toppen – i bjergluft – og skal nedad igen ad kanalen. Det er lettere at holde båden under slusning nedad.

Men tøjvask og proviantering er kerneopgaverne her j Pouilly-en-Auxois for weekenden.

Billeder fra området – morgen- og aftentur.

 

Strømmen gik!

Vandenesse-en-Auxois. En rask formiddagstur hertil blev dramatisk – i sluse nr. 10 stod bovpropellen af og advarselssignal lød fra dybdemåleren. Der var ingen vind, så vi kom fint videre gennem slusen og gennem endnu en, men ved målet Vandenesse-en-Auxois viste det sig, at ‘noget’ var kortsluttet, men hvad, hvor og hvor galt stod det til? Heldigvis fandt Aage fejlen, som ‘kun’ var ‘lokal’ –  efter 2 timers intenst arbejde – uden strøm er der rigtig meget der går i stå: køleskab, vandpumpe osv. osv. Og det var en dejlig varm sommerdag! Så vi tog ud på eftermiddagen på sightseeing op til turistattraktionen slottet Châteauneuf-en-Auxois! Inden tjekkede Aage sejladsområdet for næste dag.

Vi fejrede at båden fungerede igen med at gå på restaurant de L’Auxois og spise skøn 4-retters menu.

Skønne Bourgogne

Er nu en dagsrejse fra tunnellen vi måske-måske ikke kan komme igennem. Et mindre uheld i dag klarede Ferdinand uden alvorlige skrammer – en flodbåd og os skulle forbi hinanden, men pga. flodbådens skrue, kom Ferdinand ud af kurs og ramte siden på flodbåden.

Et tidligere uheld i Dijon slap vi også heldigt fra. Vi lå vi ved den kommunale kaj og en livlig søndag endte for nogens vedkommende med, at de tog Ferdiands fortøjninger af pullerterne, mens vi sov vores søde søvn. Men henad morgenstunden hørte Aage heldigvis, at stævnen gik mod kajen, og  fik ordnet sagerne så bagenden ikke stak ud midt i havnebassinet.

Her er nye fotos fra de seneste dage.

Le Saône igen

Nul regn og sol ‘i sigte’. Så farter vi videre – efter at have handlet på fredagsmarkedet i Auxonne – til næste stop, hvor der skal vaskes tøj og båd og gøres sight-seeing: St-Jean-de-Losne – by ved floden og ved Canal de Bourgogne. Et par dages billeder kommer her.

Vindstød på 21 m/sek

10 m/sek og vindstød på op til 21 m/sek – se bare Felix’s pels på et af billederne! Regn og rusk holder os tilbage fra at sejle videre – billedserien herunder handler altså fortsat om Auxonne.

Auxonne – os med hundene

Dagen i dag var hot-hot – uden sol og med torden i luften. Vi har snakket med bro-folk og skal til barbeque – om vejret vil – på havnen her i morgen aften.

SÅ Felix har haft fuld tryk på mht. opmærksomhed og kontakt eller ballade med broens rare folk, især ballade med deres evt. HANHUNDE! Kort sagt har han kæftet op hele dagen, men blev heldigvis tavs hen ad aftenen. Her ser I, hvordan han følger med i småfisk’s og blades bevægelser nede i vandet 🙂 – omsider UDEN at tonse rundt på dækket og gø ad ‘vandet’.

Et par dage i Auxonne

Vi bliver her i Auxonne en 3-4 dage. Vejret er sommerligt 21-26 grader, men blæsende igen. Gæstekajen er hyggelig og byen seværdig med historiske bygninger. Plus den videre færd skal besluttes, mens vi ordner båd og ajourfører os mht. vores fritidsarbejder.

 

Fra kanal til floden Saône 3

Fra kanal til floden Saône 2

Vi tog et kort stræk – vindstødene var fortsat muntre, så vi orkede ikke for mange sluser.

Fra kanal til floden Saône 1

Ups, hvor er der gået mange dage uden net-forbindelse SÅ JEG HAR ET HÆNGEPARTI med fotoserien. P.t. befinder vi os i havnen Port Royal i Auxonne ved Saône floden og har fri wifi og et par dages ophold. Jeg kaster mig ud i ajourføringen.

Mere vil følge…